23948sdkhjf

Hänger säkerheten med i samma takt som digitaliseringen?

Hänger säkerheten med i samma takt som digitaliseringen? Den frågan ställer sig cybersäkerhetsföretaget Advenica i ett blogginlägg.

Digitaliseringen traskar på och de senaste decennierna har digitaliseringen rusat fram. Men säkerhetsarbetet hänger inte med i samma takt, det skriver Advencia. Det resulterar i låg säkerhetsnivå i digitaliserade system och processer.

I takt med att vi förlitar oss mer och mer på digitala system ökar behovet hur vi ska bygga robusthet i systemen. Detta för att över tid kunna leverera stabila och samhällsväsentliga tjänster. Digitaliseringen möjliggör ett effektivt sätt att leverera tjänster av olika slag men samtidigt gör det oss beroende av att det finns en mycket hög tillgänglighet i system. Och finns det inte alternativa sätt att leverera tjänsterna så kan ett avbrott få stora konsekvenser, menar skribenten på. Det kan vara svårt att helt skydda sig mot alla cyberattacker, men Advencia menar på att det är tydligt att organisationer inte ens är förberedda för det.

I Sverige ha ransomware-attackerna ökar med 108 procent under första kvartalet 2022, enligt Check Point Software Technologies, vilket innebär att kostnaderna för cyberattacker har ökat. Cybersecurity Ventures räknar med att den globala kostnaden för cyberbrott hamnar på 10.5 triljoner dollar år 2025.

En attack kan bli väldigt dyr, till exempel kan du förlora pengar på grund av:

  • Driftstopp som påverkar din verksamhet
  • Förlorade intäkter
  • Återställande och sanering av system
  • Förlorat förtroende/goodwill
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arbetsplatsolycka vid pappersindustri
Vad tror skogsindustrin om elpriset?
Processen som gör nya batterier av gamla
Stora Enso investerar i Fors bruk
Ny process för kolfri stålåtervinning
Jubileum för avslutad metallkonferens
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.109