23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Turbiscan säljs nu av Oleinitec Nordic

Vi är oerhört stolta och glada över att Microtrac valt att låta oss även ha hand om agenturen för Turbiscan. När franska företaget Formulaction köptes upp av Verder-koncernen som införlivade företaget i Microtrac MRB var det inte solklart att vi skulle få agenturen även här. Men vår kompetens och goda samarbete med Microtrac sedan tidigare blev avgörande.

VERDER-koncernen har förvärvat det franska företaget Formulaction SA. Som en del av koncernens Scientific Division integreras Formulaction i Microtrac, en ledande tillverkare av system för partikelkarakterisering.

Formulaction är en erkänd innovatör inom området laboratorieutrustning för analys av dispersioners stabilitet, hållbarhet och dispergerbarhet. Tillägget av Formulaction till Microtracs portfölj skapar en omfattande svit av instrument för materialkarakterisering.

Fusionen innebär att Formulactions TURBISCAN-produktlinje läggs till Microtracs etablerade och ledande portfölj av varumärken, inklusive SYNC Laser Diffraction, NANOTRAC Dynamic Light Scattering, CAMSIZER Dynamic Image Analysis och BELSORP Gas Adsorption Analysis.

TURBISCAN-sortimentet har sedan det skapades blivit ett måste inom analys av dispersionsstabilitet. TURBISCAN var den första patenterade tekniken för att tillhandahålla verktyg som möjliggör accelererade åldringstester på obelastade produkter, och blev därmed en referens för direkt stabilitetskarakteriseringsteknik. TURBISCAN stöds av tillämpningen av Static Multiple Light Scattering (SMLS), en optisk metod som möjliggör direkt karakterisering av nativa koncentrerade vätskedispersioner.

I produktsortimentet ingår Turbiscan Stability Index (TSI), en specifik parameter som utvecklats för att formulatorer ska kunna jämföra och karakterisera den fysiska stabiliteten hos olika formuleringar med ett enda klick och ett enda jämförbart och replikerbart värde.

Microtracs och Formulactions kombinerade teknologier ger den bredaste portföljen av lösningar för partikel- och materialkarakterisering

 

Om Oleinitec Nordic AB:
Oleinitecs historia går hela vägen tillbaka till 1975 då Nils Gustafsson grundade Nitec AB. Då med fokus på reologi och viskositet. Det dröjde inte många år innan vi inledde vårt nära och långvariga samarbete med Göttfert. 

Nu har vi ett bredare program och jobbar som lokala distributörer i Norden åt flera välrenommerade fabrikanter även med mät- och provtagningsutrustning för partikelanalys, dispersion, ultrarent vatten & ånga, läskedryck, öl, livsmedel med mera.

Vi brinner för att hjälpa våra kunder genom att vara en stark länk mellan dem och våra leverantörer och erbjuder kompetent support och service.

Oleinitec är en del av WEST Invest Group med 450 anställda och över 80 miljoner Euro i omsättning.

Läs mer om oss på vår hemsida genom att klicka här.

 

OBS! Notera att bilderna är på de nya Microtrac-designade instrumenten som släpps i april 2024. Köper du för leverans innan dess, så får du samma kvalitet invändigt men med den "gamla" Formulaction-designen.

OleiniTec Nordic AB
Hammarbacken 6B
191 49 Sollentuna
Sollentuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE556970368801

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047