23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Endress+Hauser förenklar bryggeriprocessen

Jäsningsmonitorn QWX43 övervakar jäsningsprocessen. QWX43 möjliggör en sömlös och enkel övervakning av jäsningsprocesser utan manuell provtagning eller laboratorieanalyser. Mätvärden tas kontinuerligt så att användare får realtidsinsikter om jäsningsprocessen, när och var som helst.

Bryggare måste hålla ett öga på många parametrar under jäsningsprocessen. För att till exempel bestämma restextraktet görs referensmätningar vid varje jäsningstank minst en gång om dagen med prover som analyseras i labbet. Dessa mätningar kan ta upp till 20 minuter per tank, inklusive provberedning. Dessutom ger de bara intermittenta resultat. QWX43 fyller i informationsgapet genom att mäta jäsningsparametrar kontinuerligt. 
 
Data överförs direkt till PLC:n för att användas vid processtyrning. Bryggare kan också använda Netilion Value App från Endress+Hauser för att hämta insikterna i jäsningsprocessen med ett enkelt klick från sin mobila enhet. 

Datadriven optimering 

QWX43 kan enkelt kopplas till befintliga processanslutningar och kräver inga receptbaserade justeringar för mätningen av de flesta ölsorter. Kalibrering av sensorn vid mätpunkten krävs inte heller. Instrumentet ansluter snabbt till trådlösa åtkomstpunkter eller WIFI-nätverk via en integrerad webbserver och är omedelbart redo att användas. QWX43 minskar dessutom dokumentations- och arkiveringsarbetet samt ersätter manuell batchspårning. Den känner av när en ny batch startar och kan automatiskt spara informationen i systemet. 
 
Netilion Value App erbjuder också möjligheten att spara batchinformationen i en historikfil. Att definiera en referensbatch möjliggör mer komplexa analyser, som att utföra jämförelser med tidigare jäsningsprocesser eller modeller, vilket gör det möjligt för bryggare att ytterligare optimera sina processer på en datadriven basis. Rengöringen är också enkel tack vare den helt hygieniska sensordesignen. QWX43 kan sitta kvar i tanken och behöver inte tas bort för rengöring. 

Fördelarna med QWX43 i korthet: 

  • Exakta och repeterbara mätningar ersätter manuell provtagning och laboratorieanalys
  • Uppdatering minut för minut av de avgörande processparametrarna
  • Information kan hämtas när och var som helst via PLC:n eller via Netilion Value App
  • Datadrivna processförbättringar genom jämförelse av värden från tidigare batcher och automatiska aviseringar
  • Hygienisk design möjliggör rengöring direkt i tanken 

Läs mer om vår jäsningsmonitor här: QWX43

Endress+Hauser AB
Box 1486
171 28 Solna
Solna stad
Sverige
VAT nummer: SE5561047951

Kontaktperson

SB

Sänd till en kollega

0.047