23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Oleinitec Nordic & LUM GmbH deltar på NRC 2023 i Århus

Den 12-14 april kommer Oleinitec att delta på NRC (The Nordic Rheology Conference) i Århus, Danmark, för att presentera LUMiReader X-Ray från LUM GmbH.

Vi finns på plats på NRC 2023 för att i första hand visa vår LUMiReader X-Ray.

Självklart kan du även ställa frågor om våra andra leverantörer inom reologi: tex Göttfert, Sofraser, VMA Getzman, Rudolph Research Analytical och Mictrotrac MRB.

Läs mer om konferensen och planera ditt besök på Nordic Rheology Society's hemsida (klicka här)

 

Om produkten:
LUMiReader X-Ray analyserar Nanopartikeldistributionen i koncentrerade transparenta och ogenomskinliga dispersioner.

LUMiReader X-Ray är den första dispersionsanalysatorn som utformats för ett enda syfte: att studera dispergerbarhet, stabilitet, separation och konsolideringsfenomen för helt transparenta till helt ogenomskinliga emulsioner, suspensioner, slam, slam, skum och pulver i realtid. För första gången någonsin kan du belysa ditt prov omedelbart från toppen till botten. Lös dina mest utmanande dispersionsproblem med fullständig insikt. Gå till platser som ljuset inte kan nå.

Vår patenterade lösning kombinerar röntgenseende med den beprövade STEP-tekniken®, vilket möjliggör högsta rumsliga upplösning, korta provtagningsintervall och kraftfull detektionsteknik. LUMiReader X-Ray använder monokrom och parallell röntgenstrålning med hjälp av en speciell kristall.

Mer än 1 600 detektorer registrerar den överförda strålen, vilket ger en oöverträffad upplösning över hela provcellen på 20 mm höjd. Kinetiken i de ögonblickligen registrerade överföringsprofilerna över hela provet omvandlas till stabilitets- och separationshastigheter. Partikelkoncentration, sedimentpackningstäthet och röntgendämpning kan också beräknas utifrån extinktionsprofilerna.

De erhållna rymd- och tidsupplösta extinktionsprofilerna gör det möjligt att mäta och förstå partikelstabilitet, fasseparation och sedimentkonsolidering i system som hittills varit okända gränser för vetenskap och teknik.

Du kan nu optimera din formulering, mäta dess stabilitet och utföra exakta hållbarhetstester, oavsett form eller koncentration av dina dispergerade partiklar och droppar. In-situ, i realtid, icke-invasivt och icke-destruktivt.

Typiska tillämpningar är keramik, kosmetika, läkemedel, färg och pigment, byggmaterial och fyllmedel samt gruv- och bensinindustri som arbetar med komplexa emulsioner, slam och slam.

 

Om leverantören:
LUM GmbH grundades 1994 av den verkställande direktören Prof. Dr. Dr. Dietmar Lerche som ett innovativt utvecklings-, produktions- och serviceföretag. Huvudkontoret ligger i Berlin, Tyskland. Företaget har ett kontor och applikationslaboratorium i Frankrike och tre dotterbolag: LUM Corporation, USA, LUM (Jiangsu) Instruments Co. Ltd, Kina, och LUM Japan Co.

LUM GmbH består av ett högkvalificerat, tvärvetenskapligt team av forskare, tekniker och ingenjörer. Vetenskaplig och mätteknisk expertis har erhållits i årtionden inom följande områden:

  • Partikelkarakterisering.
  • Analys av suspensioner och emulsioner, inklusive stabilitetsbedömning.
  • Bestämning av adhesivitet och bindningsstyrka.
  • Kvalitetssäkring och processoptimering.

Denna kunskap och dess kontinuerliga utvidgning utgör grunden för kundorienterad problemlösning, produktutveckling och tjänster för våra nationella och internationella kunder, som arbetar inom större industri-, livsmedels-, kosmetika- och läkemedelsföretag samt i allt större utsträckning inom den akademiska sektorn.

De innovativa analysinstrumenten "made by LUM" ingår i standardlaboratorieutrustningen på många FoU- och QA/QC-avdelningar. LUM-instrumenten gör det möjligt för våra kunder att framgångsrikt utveckla och formulera nya och förbättrade produkter och introducera dem på marknaden, enligt vår slogan The Next STEP in Dispersion Analysis and Materials Testing.

Läs mer på LUM's hemsida.

 

Om Oleinitec Nordic AB:
Oleinitecs historia går hela vägen tillbaka till 1975 då Nils Gustafsson grundade Nitec AB. Då med fokus på reologi och viskositet. Nu har vi ett bredare program och jobbar som lokala distributörer i Norden åt flera välrenommerade fabrikanter även med mät- och provtagningsutrustning för partikelanalys, ultrarent vatten & ånga, läskedryck, öl, livsmedel med mera.

Vi brinner för att hjälpa våra kunder genom att vara en stark länk mellan dem och våra leverantörer och erbjuder kompetent support och service.

Oleinitec är en del av WEST Invest Group med 450 anställda och över 80 miljoner Euro i omsättning.

Läs mer om oss på vår hemsida genom att klicka här.

 

 

OleiniTec Nordic AB
Hammarbacken 6B
191 49 Sollentuna
Sollentuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE556970368801

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.049