23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny praxis vid alkaliprofil i kokerier.

På Skogsindustridagarna den 23-24/3 i Sundsvall berättar vi mer om den nya metoden

PROSONIC - för korrekt alkaliprofil

Ny praxis

De tre viktigaste indata parametrarna för den överordnade styrningen av alkaliprofilen är kappatalet på massan efter koket, alkali på kokvätskan samt flödena till och från kokaren och impregneringskärlet. Alkali och kappatal kan man kan ta ut prov på och kalibrera sina mätare mot lab i händelse av avvikelser. Flöden låter sig inte provtas eller kalibreras under drift och har därför utgjort en okänd felkälla historiskt sett. Bara vid rena haverier då flödesmätare uppenbarligen går sönder eller larmar med felkoder har man blivit varse att ett mätrörsbyte är nödvändigt, men fått vänta tills man kan stoppa och byta. 

Endress+Hauser har tagit fram en utanpåliggande metod som fått störst spridning ute på kokerier och blivit den med flest referenser av sitt slag. Metoden är 3G akustisk och representerar det senaste i utanpåliggande permanent mätning. Därmed slipper man osäkerheten med skadade mätrör. PROSONIC som modellen kallas tillåter montage med bara 2xD raksträcka från rörböjar. På så sätt kan man montera där det är enklast att komma till utan att behöva bygga ställning. Kraftfulla akustiska anliggningsgivare med avancerad signalbehandling klarar höga TS halter på svartlut.

Tycker man att montage utifrån med kablaget från de 4 akustiska anläggningsgivarna blir för krångligt görs även en flänsad modell som tål +200c. Alltså med 20 graders större säkerhetsmarginal än dagens högtemps magrör som stoppar vid +180c. Rörmodellen av PROSONIC är också utprovad på svenska kokerier och monteras precis likadant som magrör men är helt i 100% syrafast stål, utan liner.

PROSONIC finns installerad på allt mellan DN600 massaledningar och svart- och vitlutsflöden i kokerier.

Träffa oss på Skogsindustridagarna 23-24/3 på Quality Hotell i Sundsvall. Här finns Ulf Johansson på plats som kan berätta mer om metoden. 

För mer information om PROSONIC - för korrekt alkaliprofil: https://eh.digital/3n4bRRJ

Skogsindustridagarna den självklara mötesplatsen för svensk skogsindustri 

 Välkomna!

Endress+Hauser AB
Box 1486
171 28 Solna
Solna stad
Sverige
VAT nummer: SE5561047951

Kontaktperson

Paula Claesson
Marketing Communication Coordinator
+46 8 555 116 32 paula.claesson@endress.com

Sänd till en kollega

0.031