23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En SolarVenti Energikollektor är ett självklart komplement till jordvärme

Säljes
Förfallodatum
den 31 december 2020
Skick
Ny

Kombinationen - Energikollektor/Jordvärmeanläggning är idealisk.
Medan energikollektorn skickar värme från sol och vind ner i värmelagret, så drar jordvärmeanläggningen med hjälp av nedgrävda plaströr och en värmepump upp värmen från jorden och leder den in i byggnaden.
Eftersom energikollektorn skickar ner sin energi till värmelagret och jordvärme-anläggningen i sin tur hämtar energi från samma värmelager, kompletterar de bägge anläggningarna varandra direkt.

Värmen från energikollektorn ökar jordvärmeanläggningens verkningsgrad väsentligt då värmepumpens effektivitet alltid är beroende av temperaturen i det värmelager den hämtar energin ifrån.

Energikollektor ser till att värmelagret alltid är optimalt laddat och höjer temperaturen i jorden från under fryspunkten till + 5 till 15 grader, beroende på den använda anläggningens storlek.
Jordvärmeanläggningens ökande verkningsgrad innebär att värmepumpens elektriska tillskottsvärme behöver användas betydligt mindre under de kalla perioderna.

Installeras en energikollektor samtidigt med jordvärme anläggningen i övrigt, kan man spara upptill 50 % av kostnaden för nedgrävning av slangar för anläggningen.

Återbetalningstiden för en energikollektor som komplement till jordvärme är kort. Normalt betydligt under 10 år och ofta endast runt 5år.

Normalt innebär en jordvärmeanläggning att marken kyls ned så kraftigt att permafrost kan uppstå. Detta händer inte med en energikollektor som en del av kretsloppet.
En 6m2 energikollektor bestående av svarta ribbade plaströr har en total yta av ca 24m2 på rörsystemet. Detta räcker för en 6-9 kW värmepump kombinerad med jordslangar.

Energikollektorn är effektiv året runt.

Under sommaren utnyttjas kollektorn en stor del av tiden för att ladda värmemagasinet i marken – nästan som att ladda ett batteri.

Under vintern och de kalla månaderna drar man sedan tillbaks den lagrade värmen från jorden in i byggnaden.

Kort sagt: Önskar man förbättra utbytet från en jordvärmeanläggning är en Energikollektor en idealisk lösning.

Se meget mere på

www.solarventi.se

->

www.solarventi.dk/hvorfor-luftsolfangere/energifangere-til-jordvarme/

   Säljare
SolarVenti A/S
Fabriksvej 8
8881 Thorsø
Danmark

Hans Jørgen Christensen
Telefon: +45 86966700
Fax: +45 86966955

Se hela profilen
Kontakta säljare

Sänd till en kollega

0.125