23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

5 tips för mångsidigt skydd med arbetsskor

På hektiska och röriga arbetsplatser är det viktigt att de som arbetar inte endast bär skyddande arbetskläder, men också arbetsskor med skydd. Detta för att skydda fötterna mot potentiella skador som tyvärr allt för ofta uppstår. Sådana skor finns det gott om, och här gäller det därför att välja rätt arbetsskor som erbjuder ett mångsidigt skydd.

Engelbert Strauss är ett respektabelt företag som sedan mitten av 1900-talet utrustat kunder inom handel, industri och service samt hemmafixare. De erbjuder ett brett utbud av lämpliga och bekväma arbetsskor och arbetskläder som kan anpassas till alla användningsområden och alla smaker. Låt oss se närmre på deras arbetsskor samt dela med oss av våra 5 bästa tips för mångsidigt skydd för sina fötter på arbetsplatsen.

1.      Förstå skillnaden mellan säkerhets- och arbetsskor

Det som skiljer säkerhets- och arbetsskor åt är huruvida skorna är utrustade med säkerhetshättor vid tårna eller inte. Säkerhetsskor har en tåhätta varav yrkesskor inte har det. Engelbert Strauss har ett generöst utbud av säkerhets- så väl som arbetsskor som alla uppfyller baskraven, det vill säga:

  • Hållbarhet hos materialen som utgör skornas ovanläder, foder och sula.
  • Passform och komfort.
  • Skydd mot mekaniska risker.

2.      Bär arbetsskor för deras avsedda syfte

För att utveckla föregående punkt lite mer så är det alltså viktigt att man bär rätt skor för rätt syfte. Arbetskor slits ut efter en viss tid, så därför är det viktigt att begränsa dess användning till där det kommer att få störst effekt. Beroende på skokategori och ditt nuvarande eller framtida jobb bör du således endast använda säkerhetsskor respektive arbetsskor vid behov och inte bära några av dem till matbutiken.

3.      Bär rätt arbetsskor efter väder

Olika arbetsskor fyller olika funktioner, även gällande vädret. Arbetare som befinner sig utomhus under extremt kalla förhållanden måste vara extra noga med att välja rätt arbetsskor, annars kan de drabbas av nedkylda fötter som, om det går för långt, har livshotande konsekvenser. Samma gäller under årets varmare dagar, för precis som man bär rätt arbetsshorts under sommaren måste man se till att bära skor som tillåter en hel dag i värmen.

4.      Rätt slitstyrka är avgörande

Beroende på vilka arbetsuppgifter man utför under en arbetsdag så kommer skornas slitstyrka vara avgörande. Välj arbetsskor som är gjorda av ett superhårt material, som läder. Men även syntetiska arbetsskor kan möjliggöra bra slitstyrka och därmed även hålla länge.

5.      Viktigt att rengöra regelbundet

Smutsbeständighet uppnås inte endast med hjälp av en impregnerad skoform. Du bör också rengöra skorna regelbundet för att hålla dem fräscha. Ta bort snörena från skorna och lägg dem i en skål med varmt vatten och tvål. För arbetsskorna kan du använda en mjukborste, mild tvål och kallt vatten. Glöm inte att torka dem så snabbt som möjligt efteråt!

Sänd till en kollega

0.031