23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur företag kan bli mer hållbara ur ett miljöperspektiv 2022

Efterfrågan av miljövänliga produkter och tjänster blir allt större. Därför är det viktigare än någonsin för företag, stora som små, att välja mer hållbara metoder för produktioner och marknadsföring för förtaget. De flesta företag har redan vidtagit åtgärder för att minska sin miljöpåverkan. Det är dock fortfarande några företag som varken satt kortsiktiga eller långsiktiga miljömål.

Så vad kan företag egentligen göra för att leva upp till kunders förväntningar gällande hållbarhet i 2022? Det är just detta vi kommer utforska nedan.

Undvika så kallade “snabba lösningar”

Ett vanligt misstag bland företagare är att de kan dra sitt strå till stacken genom “snabba lösningar”. Det vill säga små, betydelselösa insatser som inte gör någon skillnad från miljön överhuvudtaget. Många tror kanske att kunderna nöjer sig med att företaget gör små, obetydliga förändringar, men faktum är att många av dagens konsumenter ställer högre krav än så.

Med det sagt räcker det inte med kortsiktiga mål för att ett företag ska bli mer hållbart. Det kräver långsiktiga lösningar, sådana som företaget börjar med omedelbart och som förväntas göra en skillnad för miljön på lång sikt. För det går inte att rädda jordklotet på en natt eller två. Det är ett långsiktigt projekt som kräver att alla gör sitt jobb, privatpersoner så väl som företag.

Utbilda sin personal

Alla anställda på ett företag kommer definitivt inte vara med på en övergång till det mer hållbara, åtminstone inte med det samma. Därför är det viktigt att företag tar sig tid att utbilda de anställda om varför man väljer att anta en mer hållbar arbetsplats. Om inte kan företagen mista anställda på vägen, vilket i sin tur försämrar ekonomin och därmed gör omvandlingen dyrare och svårare.

Att utbilda sin personal är även det ett långsiktigt projekt. Man kan ta in gästföreläsare, ta med de anställda på besök till andra hållbara arbetsplatser och såklart tydliggöra alla de fördelar som finns med hållbart företagande. Om de inte känner till fördelarna kommer de aldrig övertalas.

Börja smått, tänk stort

Vi har redan betonat det flera gånger, men ett företag blir inte hållbart över en natt. Därför är det smart att börja smått när det gäller att övergå till en mer miljösmart arbetsplats, men fortfarande hålla fast i att tänka stort. Med det menar vi att man kan börja med att göra arbetsplatsen fri från engångsprodukter, eller åtminstone ersätta de miljöskadliga produkterna man har för tillfället med resurssnåla trycksaker. Bara genom att göra detta gör man miljön en enorm tjänst och arbetsplatsen mer hållbar.

Andra tillvägagångssätt för en mer hållbar arbetsplats är att byta ut glödlamporna på kontoret eller sänka temperaturen när det går. Detta har inte bara en positiv inverkan på miljön, men också på företagets plånbok.

Mät och minska företagets koldioxidavtryck

Alla företag bör mäta sitt koldioxidavtryck för att försäkra sig om att man gör skillnad för miljön. Genom att mäta sitt koldioxidavtryck kan man se hur långt borta man är för att nå de miljömål som finns. På så sätt kan man också mycket bättre planera sin strategi på ett mer effektivt och målinriktat sätt. Beräkna sin klimatpåverkan kan man göra på Naturvårdsverkets hemsida.

Ju bättre koll man har på sitt företags miljöpåverkan, desto enklare blir det att skapa en hållbar arbetsplats. Många kunder förespråkar dessutom företag som delar med sig av just sådan här information, då det då känns mer transparant och genuint. I samband med att företag presenterar sin klimatpåverkan bör de också noggrant lista vad de gör för att åtgärda sina utsläpp, detta i samband med företagets kort- och långsiktiga mål. Då vet kunderna att de arbetar flitigt för att göra världen till en bättre plats.

Sänd till en kollega

0.047