23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Konstruktion och design av aluminium

Erbjuds
Förfallodatum
den 7 mars 2020

En Sapa-profil är ofta ett resultat av ett nära samarbete och idéutbyte mellan Sapas tekniker och kundens konstruktionsavdelning. Många gånger är dessutom industridesigners involverade i projekten redan från start.

I de fall då våra kundföretag inte har tillräcklig konstruktions- eller designkompetens har vi möjlighet att ta ett större ansvar – från ritning till färdig profil.

Med oss i bagaget har vi erfarenhet av över 100 000 olika profilkonstruktioner. Det gör att vi med lätthet kan komma med nya infallsvinklar i ett projekt. En finess som löst ett specifikt problem i exempelvis en fönsterprofil kan få en ny liknande tillämpning i en motor, en fartygskonstruktion eller en segelbåtsmast.

Design som lyfter profilen
Det är inte så konstigt att strängpressningstekniken och aluminiumet lockar till sig många industridesigners och formgivare. Både materialet och tillverkningsmetoden rymmer stora möjligheter att skapa produkter där form och funktion förenas till en skön helhet.

Och som hjälp i den processen har vi egna designers som dels kan vägleda kundernas egna formgivare i deras utvecklingsarbete, dels bidra med konkreta lösningar för de företag som saknar egen formkompetens i huset. Vår uppgift är att tolka kundernas intentioner och optimera slutresultatet. Ofta går det med enkla medel att göra en konstruktion betydligt mer formstark.

I en del projekt är designen huvudsaken (och får kosta pengar). Andra uppdrag handlar mer om att snygga till en färdig konstruktion – att låta formen underordna sig en funktion eller en given budgetram.

Vara med tidigt i projekten
Det är en stor fördel om vi kan komma in i ett projekt så tidigt som möjligt – allt för att optimera den färdiga profilens egenskaper. Vi känner de olika legeringarnas egenskaper utan och innan. Vi vet vilka toleranser som gäller och hur olika profildelar kan fogas samman för bästa hållfasthet. Vår kompetens när det gäller bearbetning är stor. Likaså vet vi vad en högkvalitativ ytbehandling kan göra för att locka fram den rätta känslan ur profilen.

För oss handlar konstruktion och design om idéutbyte. Och det är därför vi vi vill dela med oss av vår kunskap och erfarenhet – genom våra kundteam och vårt forsknings- och utvecklingscenter – Sapa Technology. Vår handbok för konstruktörer har också blivit ett standardverk inom vår bransch.
Leverantör
Hydro Extrusion Sweden AB
Metallvägen
574 81 VETLANDA
Sverige

Telefon: +46 0383-941 00


Se hemsidan
Se fler tjänster
Se hela profilen
Kontakta leverantör

Sänd till en kollega

0.125