23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

Zander & Ingeström

 

Visst kan det verka våghalsigt att en ung civilingenjör slutar sin anställning vid det ledande industriföretaget i landet för att starta egen verksamhet.

Men Bengt Ingeström hade en vision. Han insåg att ny teknik kunde göra Sverige till ett modernt industriland och att nya idéer skulle leda till förändringar. Han såg de många möjligheterna i det då mest spännande tekniska genombrottet: ångturbindriften, utvecklad av Gustaf de Laval. Därför bildade han och kollegan Oskar Zander ingenjörsfirman Zander & Ingeström. Året var 1898 och en framgångsrik historia tog sin början.

Företaget marknadsförde ångturbiner och centrifugalpumpar och bedrev en aktiv produktutveckling. Man engagerade sig i nya uppfinningar och vidgade verksamheten till nya områden. Bengt Ingeström blev en central gestalt i Sveriges teknikhistoria och hans företag en inspirerande kunskapskälla med massor av nya idéer, alltid i nära samspel med marknaden och kunderna – och så är det än idag.
Ny era med Christian Berner
Sedan 2018 ingår företaget i Christian Bernerkoncernen, som erbjuder kunskap, kvalitetsprodukter och systemlösningar med fokus på miljöteknik till industrier och kommuner i Sverige och övriga Norden. Christian Berner startade sin verksamhet vid samma tid som Zander & Ingeström. Tillsammans kan vi erbjuda ännu mer.

Koncernen har cirka 160 medarbetare i hela Norden och en nettoomsättning på omkring 615 MSEK. Christian Berner Tech Trade AB är huvudbolag för handelsverksamheten och genom dotterbolagen i Danmark, Finland, Norge och Sverige marknadsförs vårt produktprogram i hela Norden.

Vi vet ännu inte vad de kommande 100 åren kommer att innebära för oss. Men vi vet att Christian Berner fortsatt kommer att vara företaget som sätter en stolthet i att kunna erbjuda de bästa produkterna, den vassaste kompetensen och som alltid strävar efter att förbättra våra kunders produktion.

 

Zander & Ingeström
Mätslingan 19A
187 13 Täby
Sverige
VAT nummer: SE5560203472
37
Hitta oss på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Sänd till en kollega

0.047