23948sdkhjf

Ok lägga ut kabel till havsvindkraft

Vattenfall får tillstånd att lägga ut undervattenskablar för havsbaserad vindkraft vid Kriegers flak

Regeringen ger Vattenfall tillstånd att lägga ut de undervattenskablar som krävs för att driva den planerade vindkraftsparken Kriegers flak i södra Östersjön, ett steg i utbyggnaden av havsbaserad vindkraft. Arbetet ska vara klart inom en tioårsperiod.

– Sverige behöver all fossilfri elproduktion vi kan få för att klara klimatomställningen. Detta tillstånd är viktigt för att arbetet med att anlägga vindkraftsparken vid Kriegers flak ska kunna påbörjas, säger klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari i ett pressmeddelande. 

Tillståndet är förenat med ett antal villkor som reglerar hur anläggningsarbetena ska gå till och som behövs för att skydda miljön mot skador samt för att trygga säkerheten. För vindkraftsparken Kriegers flak finns sedan tidigare flera tillstånd som också krävs för att kunna uppföra och driva parken, bland annat regeringens tillstånd enligt lagen om Sveriges ekonomiska zon liksom mark- och miljödomstolens tillstånd enligt miljöbalken till arbeten i vatten och Natura 2000-tillstånd inom territoriet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Viktigt att veta om AI
Tankesmedja för energieffektivisering
Nytt fokus på vattenkraften
UPPDATERAD Brand hos Renewcell
Nu är maskinen igång
Vill fånga koldioxid med gruvavfall
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094