23948sdkhjf

Helautomatiserad gruva på gång

Roy Hill som är ett järnmalmsgruvprojekt i Pilbara- regionen i västra Australien, planerar att i år helautomatisera sitt gruvtruckssytem.

Sedan 2020 har Epiroc tillsammans med automationsspecialisten ASI Mining arbetat med den autonoma gruvtruckslösningen som är interoperabel och skalbar oavsett tillverkare.

Nu meddelar Epiroc att projektet produktionsverifieringsfas nu är klar och 10 gruvtruckar har konverterats till förarlös drift med hjälp av ASI Minings trafiklednings- och automationssytem Mobius. Detta möjliggör navigering av gruvans virtuella karta och kommunikation med andra fordon från driftcentralen i Perth.

De autonoma gruvtruckarna kör dygnet runt i en autonom driftzon och interagerar med två grävmaskiner och flera andra fordon vid korsningar samt vid last- och avlastområden.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Roy Hill för att skapa världens största autonoma gruva som kommer att medföra betydande fördelar för både säkerhet och produktivitet, säger Epirocs vd och koncernchef Helena Hedblom.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079