23948sdkhjf

Här testas framtidens smarta och tåliga energinät

På Semakau-soptippen i Singapore ligger testbädden som ska se till att en mix av förnybar energi fungerar i verkligheten. Målet är att hjälpa världens länder med optimerade energisystem.

Testbädden, som Energy Research Institute vid Nanyang technological university (NTU) står bakom, testar hur olika förnybara källor kan fungera med energilagringssystem som batterier och vätebränsleceller. Här genereras ny kunskap som kan hjälpa ingenjörer att designa smartare och mer motståndskraftiga energinät för framtiden.

— I huvudsak är vårt fokus att skapa en bild av hur ett förnybart el-nät kommer att se ut i olika länder, där förnybar energi integreras med konventionella kraftnät för att komplettera deras strömförsörjning, eller i avlägsna samhällen, där nätet måste vara fristående, förklarar professor Madhavi Srinivasan, vd för Energy Research Institute, i ett meddelande.

Testbädden består av solcellspaneler och en vindturbin som genererar elektricitet genom ett system av sammankopplade mikronät. Detta är en av de största anläggningarna i Sydostasien, även känt som Renewable Energy Integration Demonstrator-Singapore (REIDS).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Klartecken till H2 Green Steels stålverk
AI ger bättre kopparutvinning
LKAB kommer inte leverera till H2 Green Steel
Ytterligare kraftbolag satsar på koldioxidinfångning
Skogsindustrierna ser ökande export som klimatnytta
De får stororder inom gruvutrustning från Boliden
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1