23948sdkhjf

Här testas framtidens smarta och tåliga energinät

På Semakau-soptippen i Singapore ligger testbädden som ska se till att en mix av förnybar energi fungerar i verkligheten. Målet är att hjälpa världens länder med optimerade energisystem.

Testbädden, som Energy Research Institute vid Nanyang technological university (NTU) står bakom, testar hur olika förnybara källor kan fungera med energilagringssystem som batterier och vätebränsleceller. Här genereras ny kunskap som kan hjälpa ingenjörer att designa smartare och mer motståndskraftiga energinät för framtiden.

— I huvudsak är vårt fokus att skapa en bild av hur ett förnybart el-nät kommer att se ut i olika länder, där förnybar energi integreras med konventionella kraftnät för att komplettera deras strömförsörjning, eller i avlägsna samhällen, där nätet måste vara fristående, förklarar professor Madhavi Srinivasan, vd för Energy Research Institute, i ett meddelande.

Testbädden består av solcellspaneler och en vindturbin som genererar elektricitet genom ett system av sammankopplade mikronät. Detta är en av de största anläggningarna i Sydostasien, även känt som Renewable Energy Integration Demonstrator-Singapore (REIDS).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny strategi - Stor potential för energieffektivisering
Stora Enso och Gränges vill bygga klimatneutral bil
Nu ökar de takten för koldioxidinfångning
Räcker elen till SSABs omställning?
SCA klara med nya pappersmaskinen ett kvartal för tidigt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094