23948sdkhjf

Årliga underhållsveckan på Stora Enso har inletts

Det stora underhållsstoppet på Stora Enso i Fors inleddes i söndags. Som mest kommer uppåt 349 entreprenörer att finnas på plats.

Det lär bli trångt och hektiskt. För att genomföra detta krävs systematisk planering och bra förberedelser. Därför behöver vi ha extra fokus på säkerhet denna vecka, säger brukschef Linda Stinessen till Avesta tidning.

Underhållsstoppet sker årligen och pågår i en vecka. Det är ett planerat stopp av hela fabriken då produktionen står stilla. Stoppet innebär att många företag och deras anställda kommer till Stora Enso för att arbeta.

För vissa moment anlitas speciell kompetens via tillresta entreprenörer nationellt så som internationellt.

Antalet entreprenörer varierar för varje dag under stoppveckan, mest intensivt blir det på onsdag med uppåt 340 entreprenörer på plats, skriver brukschef Linda Stinessen till Avesta tidning.

Hon säger att det kommer att bli trångt och hektiskt under veckan.

För att genomföra detta krävs systematisk planering och bra förberedelser. Säkerheten har högsta prioritet för oss, stoppet innebär andra risker än vår vanliga vardag, därför behöver vi ha extra fokus på säkerhet denna vecka.

Vi kommer bland annat att genomföra 17 valsbyten, uppdateringar av ventilation och utföra servicegenomgångar av våra kartongmaskiner. Säkerheten kommer att förbättras ytterligare med det nya styrsystemet på massabruket vilket känns bra, säger Linda Stinessen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu har EU bestämt sig om den förnybara energin
Epiroc får nytt uppdrag - på månen
Metso Outotec avyttrar två verksamheter
De bildar världens första storskaliga däckåtervinningsbolag
Ringhals startar en dag för tidigt
Skydda verksamheten mot ljusbågar
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.141