23948sdkhjf

Missa inte de nya säkerhetsdatabladen

Den 1 januari 2021 ändrades kraven på vilken information som ska ingå i säkerhetsdatablad. Alla säkerhetsdatablad som tillhandahålls från och med 1 januari 2023 ska följa det nya formatet.

Kraven om sammanställning av säkerhetsdatablad finns i bilaga II till Reach-förordning (EG) nr 1907/2006. Bilaga II har omarbetats och innehåller nya krav som en följd av andra regeländringar och även ett antal förtydliganden. Kraven ändrades redan 1 januari 2021 men först nu 1 januari 2023 måste alla säkerhetsdatablad uppfylla de nya kraven. 

De viktigaste ändringarna i bilaga II:

  • Information om nanoformer av ämnet ska anges i flera avsnitt i säkerhetsdatabladet. I bladet ska det också framgå hur nanoformerna av ämnet ska hanteras på ett säkert sätt.
  • Nya krav i avsnitt 9 för fysikaliska och kemiska egenskaper, till följd av ändringar i GHS, det globalt harmoniserade systemet för klassificering och märkning av kemikalier.
  • Nya krav på UFI-kod för vissa blandningar finns i CLP-förordningen. I den omarbetade versionen av bilaga II till Reach –förordningen framgår var i säkerhetsdatabladen UFI-koden ska anges.
  • Nya krav på information om hormonstörande egenskaper i avsnitt 11 och 12
  • Ändringar i avsnitt 3 som handlar om att ange särskilda koncentrationsgränser, multiplikationsfaktorer och uppskattade toxiciteter som fastställts i enlighet med CLP-förordningen, om uppgifterna är tillgängliga.

Här finns ändringsförordningen med de nya kraven för säkerhetsdatablad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu har EU bestämt sig om den förnybara energin
Epiroc får nytt uppdrag - på månen
Metso Outotec avyttrar två verksamheter
De bildar världens första storskaliga däckåtervinningsbolag
Ringhals startar en dag för tidigt
Skydda verksamheten mot ljusbågar
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094