23948sdkhjf

De storsatsar på ett fossilfritt samhälle

Vattenfall Eldistribution växer för att möjliggöra den enorma elektrifiering av samhället som nu tagit fart och anställer 600 nya medarbetare fram till 2024.

Elektrifieringen sker i en omfattning som inte skett sedan industriella revolutionen. Vattenfall Eldistribution har en mycket viktig roll för att möjliggöra omställningen och investerar stort i elnätet och utvecklar metoder för att använda elnätet optimalt.

​– Omställningen händer här och nu. Elnätet är mitt i händelsernas ce​ntrum och helt avgörande för att kunna elektrifiera samhället, möjliggöra omställningen av svensk industri och transporter samt ansluta mer fossilfri energi. Tempot i utbyggnaden är högt, och vi befinner oss i en kraftig tillväxtfas där vi behöver bli fler för att bli den möjliggörare våra kunder och samhället förväntar sig av oss, säger Annika Viklund, vd Vattenfall Eldistribution i ett pressmeddelande.

Närmaste året ska Vattenfall Eldistribution nyanställa fler specialister inom kraftsystem, elkraft och teknik. Även experter inom IT och säkerhet samt projektledare som kan leda stora elnätsprojekt. Inom två år ska de anställa 600 nya medarbetare och även öppna upp tre nya kontor i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
10 knep för att minska industrins energianvändning
Ny kärnkraft i Sverige till 2030?
Nu treskift för bolaget som inte gör grillkol
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning
O3 får stänga delar av december
Sanktioner hävs mot svenska smältverket
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094