23948sdkhjf

Nordic Paper skärper målen

Nordic Paper har antagit nya skärpta mål för att minska sin klimatpåverkan.

De totala utsläppen av fossila växthusgaser från Nordic Papers verksamhet, inklusive indirekta utsläpp från inköpta varor och tjänster, ska minska med 50 procent till 2030 jämfört med 2020. Vidare ska de direkta utsläppen från bolagets egen verksamhet samt från inköpt energi minska med minst 50 procent för samma tidsperiod.

De nya klimatmålen är en utkomst av en genomförd översyn av bolagets strategi inom hållbarhetsområdet. I denna översyn har bolagets fokusområden för hållbarhetsarbetet uppdaterats till att säkerställa en hållbar arbetsmiljö, att reducera klimatpåverkan och att leverera produkter med hållbarhetsnytta.

– Vi har gjort förbättringar under det senaste decenniet i vår verksamhet med att både minska användningen av fossila bränslen och även se över konsumtionen av till exempel kemikalier med hög klimatpåverkan. Över det senaste året är det fokuserade arbetet på att minska klimatpåverkan vid vår anläggning i Säffle ett gott exempel. Vi ser att det finns potential att göra mer vilket vi ser fram emot, säger Christian Persson, Nordic Papers produktionsdirektör.

– Hållbarhetsprestanda och höga ambitioner inom hållbarhetsområdet är viktiga delar av vår verksamhet och en affärsdrivare med ökande betydelse för oss. Med våra nya klimatmål signalerar vi att vi och våra produkter är med och bidrar till en omställning till ett mer hållbart samhälle, säger Anita Sjölander, vd för Nordic Paper.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Eldsjälar får stipendium från LKAB
Nordiske medier lanserar unika digitala branschutbildningar
Viktigt att veta om AI
Tankesmedja för energieffektivisering
Nytt fokus på vattenkraften
UPPDATERAD Brand hos Renewcell
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094