23948sdkhjf

Personal får flytta när ugnen inte kan starta

Outokumpu väntar med att starta upp ferrokromproduktionen i finska Torneå och inleder nu förändringsförhandlingar.

Vi har tidigare skrivit att Outokumpu skjutit upp återstarten av en av sina tre ferrokromugnar efter ett underhållsuppehåll.

Nu meddelar företaget att energipriserna är på fortsatt höga nivåer och att de därför planerar att skjuta upp återstarten ytterligare, åtminstone till slutet av första kvartalet 2023. Man kommer även att inleda förändringsförhandlingar relaterade till begränsningen av ugnen. 

Förhandlingarna kommer att gälla samtliga anställda vid ferrokromverksamheten och åtgärderna kommer att beröra högst 70 personer.  

Martti Sassi, vd för affärsområde Ferrochrome, kommenterar situtionen i pressmeddelandet.

– Tyvärr har situationen på energimarknaden inte lättat, men det höga elpriset fortsätter att ha en negativ inverkan på vår kostnadskonkurrenskraft jämfört med våra konkurrenter, främst utanför Europa. Den eventuella ytterligare fördröjningen av återstarten av ugnen är en svår men potentiellt nödvändig åtgärd i en helt exceptionell situation. I förändringsförhandlingarna kommer vi att försöka hitta en lösning för att vi ska kunna anställa vår ferrokrompersonal i de andra Torneå-verksamheterna, säger Martti Sassi.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14