23948sdkhjf

Biogasproduktionen ökar

Produktionen av biogas i Sverige 2021 ökade med cirka 5 procent, året innan var ökningen 2,4 procent. Den största ökningen kommer från samrötningsanläggningar och gårdsanläggningar. Det visar ny statistik från Energimyndigheten.

Energimyndigheten har nu presenterat sin statistik för biogasproduktionen i Sverige 2021.

Produktionen av svenskproducerad biogas har ökat 15 år i rad och är nu på cirka 2,3 TWh år 2021, vilket kan jämföras med Borås kommuns totala energianvändning av el, bränslen och fjärrvärme (källa kommunal och regional energistatistik).

Den totala produktionen av biogas i Sverige år 2021 ökade cirka 100 GWh eller 4,8 procent jämfört med 2020. Det är en fördubbling av 2020 års ökning på cirka 50 GWh. Produktionen av biogas ökade i samrötnings-, gårds- och industrianläggningar men var i stort sett oförändrad för de övriga anläggningarna.

Vid avloppsverk, och samrötningsanläggningar uppgraderas merparten av biogasen medan från industrianläggningar används främst biogasen för industriell användning och värmeproduktion eller facklas. Medan övriga anläggningar använder biogasen på ett mer varierat sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109