23948sdkhjf

Tata Steel UK – ett steg närmare nettonollutsläpp

Storbritanniens största stålproducent Tata Steel UK ska anta Science Based Targets med avseende på sitt program för att minska utsläppen och sträva mot netto noll.

Företaget kommer även att göra sin Port Talbot-anläggning i Wales att bli ”ResponsibleSteel”-certifierad. Vilket är den första internationella standarden med certifierbara krav för ansvarsfull bearbetning och produktion av grönt stål.

Beslutet tillkännagavs av Tata Steels informationschef Anil Jhanji under UK Metal Expo-mässan förra veckan.

– Vi är på en resa för att minska koldioxidutsläppen, för att skapa en bättre värld för framtiden. Dessa åtaganden till SBTi och ResponsibleSteel är ett tydligt uttalande till världen och till våra kunder att vi menar allvar. Detta kommer att inkludera koldioxidutsläpp från alla aspekter av vår verksamhet. Från vår upphandling av råmaterial och energi, till vår järn- och ståltillverkning i Port Talbot och genom vår nedströmsbeläggning, rörtillverkning och vidarebearbetning samt logistik.

Annie Heaton, som är vd på ResponsibleSteel, välkomnar beskedet.

– Vi är mycket glada över att Port Talbot har tillkännagett sin avsikt att ansluta sig till branschledare globalt och sträva efter certifiering mot ResponsibleSteel Standard. Detta är en indikation på Tata Steels engagemang inte bara för att minska koldioxidutsläppen utan för lokalsamhällets kärnintressen.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095