23948sdkhjf

SSAB prisas för sitt klimatarbete

SSAB tilldelas världens första ”International Carbon Handprint Awards” som tillkännagavs den 21 september i New York under konferensen Climare Week NYC.

SSAB tilldelas klimatpriset ”The High Potential Carbon Handprint Innovation” för den fossilfria ståltillverkningstekniken HYBRIT som ska eliminera koldioxidutsläpp.

”Carbon Handprint” är en indikator på klimatpåverkan som visar hur en tjänst eller en produkt verkar för att minska konsumenters koldioxidavtryck. Antingen genom att undvika utsläpp av växthusgaser eller genom öka kolsänkor.

Vi är hedrade över att få detta pris som lyfter fram behovet av banbrytande teknologier. Stålindustrin står för cirka 7 procent av de totala CO2-utsläppen globalt. Under 2016 gick vi ihop med LKAB och Vattenfall för att skapa HYBRIT, som ersätter kokskol med fossilfri el och väte. Sedan dess har vi redan levererat världens första fossilfria stål till Volvokoncernen. Potentialen för denna teknik är enorm och vi hoppas kunna inspirera andra värdekedjor, så att vi tillsammans kan mildra klimatförändringarna, säger Martin Pei, Chief Technology Officer på SSAB.

Bakom priset står Climate Leadership Coalition och Vancouver Economic Commission.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
10 knep för att minska industrins energianvändning
Ny kärnkraft i Sverige till 2030?
Nu treskift för bolaget som inte gör grillkol
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning
O3 får stänga delar av december
Sanktioner hävs mot svenska smältverket
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.172