23948sdkhjf

SSAB värd för stålkonferens för minskade koldioxidutsläpp

SSAB och sydkoreanska ståltillverkningsföretaget POSCO Group står som värdar för Hydrogen Iron & Steel Making Forum 2022 i Stockholm i oktober.

Huvudsyftet med evenemanget är att tillhandahålla en plats där ståltillverkare kan främja samarbete och utbyta tips och idéer i syfte att ta sig an klimatförändringarna.

Då stålindustrin fortfarande är en stor källa till koldioxidutsläpp och den globala uppvärmningen, behöver industrin dela med sig av erfarenheter för att uppnå en förändring.

– Den globala klimatfrågan kan inte hanteras enbart genom individuella åtgärder. Ledande stålföretag måste ha ett nära samarbete för att utbyta erfarenheter och vidta lämpliga åtgärder så att vi så snabbt som möjligt kan mildra klimatförändringarna, säger Martin Lindqvist, vd för SSAB i ett pressmeddelande.

För att få igenom förändring måste ståltillverkningsprocessen ändras i grunden och uppfylla klimatmålen genom teknisk innovation. Forumet ska ge en överblick över klimatförändringen och på vilka sätt stålindustrin tillsammans kan verka för att minska utsläppen.

Globala ståltillverkare kommer tillsammans med intressenter att föra diskussioner utifrån tre ämnen:

  1. Övergång till ståltillverkning med nära nollutsläpp
  2. Värdekedja för stål med nära nollutsläpp
  3. Vetenskaps- och teknikpolicy för stål med nära nollutsläpp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078