23948sdkhjf

Arctic Minerals: ”Potential att innehålla signifikant guldförekomst”

Arctic Minerals har ingått en icke bindande avsiktsförklaring om att förvärva 100 procent av projektet Katterat i Norge, där guld lokaliserats. Detta framgår i ett pressmeddelande.

Guldprojektet omfattar tolv undersökningstillstånd i Narviks kommun, i Norge, där guld hittats i fast berg på flera ställen. Även synligt guld har observerats vid vaskning av jordprover. Bergprov har vid analyser visat sig innehålla mellan 0.9 och 18 gram guld.

Avsiktsförklaringen kring guldprojektet förvärvas från ett bolag som kontrolleras av David Ettner och Ragnar Hagen för en köpeskilling om 1,95 miljoner norska kronor.

Fältarbete har planerats för tredje kvartalet i år och där ingår fortsatt geologisk kartering och provtagning, liksom geofysiska mätningar. Ragnar Hagen och David Ettner har påvisat och utvecklat guldförekomsten i området. Båda två har gedigen erfarenhet av mineralprospektering och gruvdrift, såväl i Norge som internationellt. De kommer nu att ingå i Arctic Minerals prospekteringsteam med mål att vidare utveckla projektet i Katterat.

Vd för Arctic Minerals, Jonatan Forsberg, kommenterar i pressmeddelandet:

Vi är glada över att Arctic Minerals har fått möjligheten att förvärva Katteratguldprojektet. Vår bedömning är att området i Katterat har potential att innehålla en signifikant guldförekomst. Den omfattande förekomsten av guld i fast berg är mycket lovande och Arctic Minerals ser fram emot att tillsammans med Ragnar Hagen och David Ettner utveckla Katterat guldprojektet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny strategi - Stor potential för energieffektivisering
Stora Enso och Gränges vill bygga klimatneutral bil
Nu ökar de takten för koldioxidinfångning
Räcker elen till SSABs omställning?
SCA klara med nya pappersmaskinen ett kvartal för tidigt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094