23948sdkhjf

Så ska tiotusentals industrijobb skapas

Regeringen har gett Arbetsförmedlingen i uppdrag att bidra till en förbättrad kompetensförsörjning i samband med stora företagsetableringar och företagsexpansioner. Myndigheten har berättat att de bland annat kommer inrätta ett kansli för samordning av sitt arbete med industrietableringar.

– Just nu skapas tiotusentals industrijobb runt om i hela landet. Från batterifabriker till fossilfri stålproduktion. Detta är något oerhört positivt. Vi stärker Sverige genom att fler kommer i arbete och säkerställer att svensk ekonomi även i framtiden kommer att vara konkurrenskraftig, säger arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

Strukturomvandlingen ställer nya krav på arbetskraftens kompetenser och på åtgärder för att möta behoven av kompetensförsörjning i olika delar av landet. I detta arbete har Arbetsförmedlingen en viktig roll. I december 2021 gav därför regeringen Arbetsförmedlingen i uppdrag att bidra till en förbättrad och mer effektiv kompetensförsörjning i samband med stora företagsetableringar och företagsexpansioner.

Med anledning av uppdraget har Arbetsförmedlingen bland annat beslutat att inrätta ett kansli för samordning av sitt arbete. Kansliet ska bidra till förbättrad samverkan med kommuner och arbetsgivare. Arbetsförmedlingen kommer att påbörja arbetet med kansliet omedelbart med målsättningen att arbetet ska vara i gång med full kraft efter sommaren.

– Att säkra kompetensförsörjningen är nödvändigt för att göra verklighet av den gröna industriella revolutionen och historiska omställning som nu sker. Det är avgörande för regeringens prioritering att Sverige ska driva på klimatomställningen och skapa jobb i hela landet, säger Eva Nordmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vem ska sköta reservdelslagret?
Tillverkar vätgas från biogas
Nytt sätt fånga koldioxid
Södra elektrifierar transporter
Greta ger två miljoner till sameby för protest mot gruva
Nya vd:n vill bryta järnmalm - exklusiv intervju
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094