23948sdkhjf

Roadshow med automation

Omron har packat in något av det bästa man kan erbjuda marknaden i form av automationslösningar för förpackning, lagerhantering och internlogistik. Under rubriken Flexible Manufacturing Roadshow presenterade man sina lösningar på Elmia i Jönköping den 31 maj till 1 juni.

Omron, som fokuserar på industriell automation, har gett sig ut på Roadshow i Europa och nu var sällskapet kommet till Sverige och Jönköping där demonstrationer av samarbetslösningar mellan människa och maskin presenterades. På över 400 m2 visades en rad konkreta exempel för framtidens fabriker som möjliggör flexibla och intelligenta produktionsförbättringar.

I Jönköping fick besökarna uppleva en rad storskaliga industriella automationslösningar inom bland annat palletering, transport och spårbarhet. Bland lösningarna som visades var  autonoma mobila robotar för tunga laster på upp till 1 500 kg samt ett antal flexibla palleterings- och autonoma materialtransportlösningar.

–  Vi är glada att kunna ta med några av våra mest dynamiska och innovativa automationslösningar på turné runt om i Europa för första gången någonsin, så att våra svenska kunder också kan se och uppleva framtidens flexibla produktionssystem. Vi hoppas att roadshowen kan ge inspiration till vad som är möjligt med toppmoderna automationslösningar och hur företag kan växla upp sina fabriker inför framtiden, säger Roger Merkel, General Manager Omron Sverige.

Roadshowen inleddes i december 2021 på Omron´s Automation Center for Autonomous Mobile Robots i Annecy, Frankrike, för gäster från livsmedels- och dryckesindustrin, fordonsindustrin och läkemedelsindustrin. Den fortsätter nu sin resa runt om i Europa. Efter en rundresa i Norden går resan vidare till Storbritannien, Irland, Tyskland och Portugal, innan den avslutas i Benelux-regionen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stålbolaget vill bygga egen vindkraft
Rest från tillverkning av biogas blir resurs
De ska ta reda på om skogen räcker
Nytt avtal säkrar radioaktivt avfall
SSAB tar klagomål på allvar
Vi har fångat åsikter om Kaunis Irons dom
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094