23948sdkhjf

Batterimineraler ett steg närmare ytan

Nu berättar Eurobattery Minerals att Finncobalt som äger Hautalampiprojektet, har lämnat in miljökonsekvensbeskrivning för projektet till Norra Karelens centrum för ekonomisk utveckling, transport och miljö för officiell granskning.

Miljökonsekvensrapporten ska presentera den aktuella miljön för gruvprojektet i Hautalampi, miljökonsekvenserna av de bedömda alternativen och deras betydelse.

Så snart det är officiellt bekräftat att Hautalampiprojektet lever upp till miljökraven, kommer ett av villkoren för Eurobattery Minerals att börja bryta batterimineraler i Hautalampi att vara uppfyllt.

– Vi är glada över att vi nu har slutfört detta viktiga steg. I vårt arbete att etablera en gruva för batterimineraler och tillhandahålla ansvarsfullt utvunna mineraler från Europa, är miljökonsekvensbedömningen ett mycket viktigt steg. Rapporten är genomgripande och omfattar alla miljöaspekter av Hautalampiprojektet, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals i ett meddelande.

Rapporten omfattar två olika alternativ för lager för anrikningsavfall och två alternativ för utsläppsvatten och har upprättats utifrån miljökonsekvensbeskrivningsprogrammet och den behöriga myndighetens officiella slutsats om programmet.

Den officiella slutsatsen av miljökonsekvensbeskrivningen väntas den 22 september 2022.

Finncobalt ska påbörja utarbetandet av miljötillståndsansökan omedelbart och ska lämna in ansökan i sinom tid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stålbolaget vill bygga egen vindkraft
Rest från tillverkning av biogas blir resurs
De ska ta reda på om skogen räcker
Nytt avtal säkrar radioaktivt avfall
SSAB tar klagomål på allvar
Vi har fångat åsikter om Kaunis Irons dom
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.093