23948sdkhjf

Här är vinnaren av stora produktivitetspriset

Stora produktivitetspriset är Svenskt Underhålls nordiskt leverantörspris som är avsett för att uppmärksamma utförda underhållsinsatser som har resulterat i ökad lönsamhet hos kunderna. 

Årets vinnare är företaget IESA. Priset togs emot av  Jan Larsson, Business development director Nordics vid den pågående Underhållsmässan i Göteborg. 
IESA hade nominerats av Astra Zeneca. 

IESA har sedan 2018 hanterat anskaffning av indirekt material och förrådshantering till Astra Zeneca. Genom sin storlek och inköpsorganisation köper de reservdelar och förhandlar priser åt sina kunder effektivt. Målet är att driften av förrådet ska betalas av de besparingar IESA kan göra genom effektivare inköp och drift av förråd. 

2021 blev det en besparing på över 6 procent på inköpta standarddelar och en sjunkande trend avseende lagervärdet trots att antalet delar inte minskats.  

Utmärkelsen syftar till att stimulera leverantörer och kunder av tjänster och produkter inom underhåll att konkretisera nyttan av underhåll i ekonomiska termer och sprida kunskap om ett mer kostnadseffektivt underhåll samt att stimulera branschens utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.133