23948sdkhjf

Smältverket rustas med 326 miljoner

Hydro satsar 320 miljoner norska kronor (cirka 326 miljoner svenska kronor) i aluminiumsmältverket Karmøy.

Hydro berättar på sin hemsida att investeringen ska gå till att modernisera och uppgradera kraftförsörjningssystemet och anodstångsanläggningen.

22 kilovolts-ställverket ska bytas ut och anodstångslinjen delvis uppgraderas inklusive ett automatiskt transportsystem.

– Vi investerar i Hydro Karmøys framtid, vilket visar vårt engagemang för att producera lågkolhaltigt, vattenkraftsbaserat aluminium för den europeiska marknaden. Investeringen kommer att modernisera anläggningen och säkra en robust strömförsörjning under de kommande decennierna, samt förbättra säkerheten vid anläggningen. Denna investering kommer att göra Karmøy-anläggningen mer robust och ytterligare förbättra konkurrenskraften för Hydro Karmøy, säger Ola Sæter, chef för primärproduktion i Hydro på företagets hemsida.

Hydro Karmøy beskrivs producera 270 000 ton primäraluminium per år, ha två produktionslinjer för primäraluminium, AP18 och Hydros teknologipilot varav investeringen ska modernisera AP18.

Det står också att investeringen är villkorad av ett slutgiltigt byggbeslut som är beräknat till hösten 2022. Projektet beräknas vara klart 2024 och bekostas av både Hydro och externa leverantörer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stålbolaget vill bygga egen vindkraft
Rest från tillverkning av biogas blir resurs
De ska ta reda på om skogen räcker
Nytt avtal säkrar radioaktivt avfall
SSAB tar klagomål på allvar
Vi har fångat åsikter om Kaunis Irons dom
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.141