23948sdkhjf

Nu ska de rena ännu fler biomassa- och avfallspannor

Aerovit A/S har tillverkat sotblåsningssystem för biomassapannor under många år. För att ta nästa affärssteg har de köpt alla rättigheter så som produktion, försäljning och service av Degn Design Online Boiler Cleaning. Förvärvet innebär att Aerovit stärks inom reningslösningar för biomassa- och avfallspannor, vilket är en del av bolagets strategi.

Jørgen Skaarup, uppfinnare och föredetta ägare av Degn Design Online Boiler Cleaning System uppfann i början av 2000-talet ett unikt spolhuvud. Därefter uppfann han ett helautomatiskt rengöringssystem. Dessa har sedan dess sålts till mer än 50 anläggningar spridda över hela världen.

– Med försäljningen till Aerovit är jag säker på att utvecklingen av systemet kommer att fortsätta i samma höga kvalitet. För mig betyder det något att det fortsätter i samma anda. 

För Aerovit A/S del innebär förvärvet tillgång till flera segment på pannmarknaden. I en kommentar säger Søren Amby Jørgensen:

–  Vår Aerovit sotblästringsanläggning används för biomassapannor upp till 30-40 megawatt, med Degn Design Online Boiler Cleaning System kan vi rengör nu både biomassa- och avfallspannor på kapaciteter högre än 40 megawatt och med driftstemperaturer upp till 1250 grader celcius. Det stärker vår förmåga att hjälpa våra kunder att optimera sina anläggningar, något som har blivit ännu viktigare för dem efter de skyhöga energipriserna och västvärldens önskan att bli oberoende av gas och olja från Ryssland.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078