23948sdkhjf

Northvolts bygge riskerar förbud

Efter en inspektion av arbetsmiljön på Northvolt den 7 april fann Arbetsmiljöverket flertalet brister i säkerheten på batterifabriken i Skellefteå.

Det handlar om flera anmärkningar rörande säkerheten. Bland annat otillfredställande fallskydd för att hindra byggarbetare från att falla från höga höjder och grävmaskiner och lyftkranar utan regelrätt besiktning.

I en schakt uppdagades risk för jordras på arbetare. Även utländska arbetare utan tillstånd påträffades vid arbetsplatsen.

Efter kontrollen kommenterade Anders Thor, ansvarig för samhällsrelationer på Northvolt, inspektionen till SVT Nyheter Västerbotten;

– Det genomförs ju sådana här inspektioner löpande av större byggen, och även om bristerna som belyses är mindre än vid tidigare tillfällen så är förstås varje brist en brist för mycket, säger Anders Thor, ansvarig för samhällsrelationer på Northvolt, till SVT Nyheter Västerbotten.

Northvolt kritiserades även för säkerheten kring ställningar. Batterifabriken har gett ställningsföretag i uppdrag att kontrollera säkerheten av de ställningar som används men Arbetsmiljöverket menar att det är oklart om Northvolt själva kontrollerar att dessa har tillräcklig kompetens.

Arbetsmiljöverket uppmanara nu batterifabriken att åtgärda bristerna, annars riskerar de ett föreläggande eller förbud.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14