23948sdkhjf

Zinkproducenten tar hjälp av Sandvik

Den indiska zinkproducenten Hindustan Zinc tar hjälp av Sandvik för att nå koldioxidneutralitet. Avtalet avser en batterielektrisk utrustningsflotta, Bev för gruvdrift underjord till gruvan Sindesar Khurd.

− Det här vittnar om Hindustan Zincs banbrytande ambitioner och den teknologiska mognaden i Sandviks Bev-erbjudande, säger Henrik Ager, affärsområdeschef för Sandvik Mining and rock solutions i ett meddelande.

Leverans planeras att inledas i det första kvartalet 2023 och ska därmed bli den första batterielektriska utustningsflottan för underjordsgruvor som tas i drift i Indien.

− I linje med vår expansionsstrategi inom batterielektriska fordon så är jag mycket glad över att teckna det här avtalet med Hindustan Zinc för att leverera den första batterielektriska gruvutrustningsflottan i Indien, säger Henrik Ager i meddelandet.

Maskinerna ska vara utrustade med toppmoderna batteritelemetrilösningar som ska möjliggöra automatiserad övervakning av tillstånd och prestanda − på plats såväl som via fjärrövervakning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
ABB satsar på robotutbildning
De vill höja oljepriset
Risk för effektbrist kommande vintrar
Gruvbolagets miss: 13 år utan full lön
Kraftverket får stanna i Sverige
Bättre återvinning av batterier med ny process
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093