23948sdkhjf

Satsar på tillståndsövervakning

SKF och Amazon Web services ska samarbeta för att transformera industriella lösningar inom maskintillförlitlighet. Genom sitt samarbete ska de ta skalbarheten inom industriell tillståndsövervakning och dataanalys till nya nivåer.

Företagen samarbetar även kring nästa generations erbjudanden inom SKFs teknologier för tillståndsövervakning.

De två företagen ska leverera en lättanvänd och enkelt skalbar lösning för tillståndsövervakning och analys som gör möjligheten att samla in och analysera data med hjälp av maskininlärningsteknik tillgänglig för fler olika typer av applikationer och kunder.

I ett första skede ska SKF kombinera sin kunskap om roterande utrustning och tillståndsövervakning med AWS industriella AI-tjänster som för samman industriell expertis, AI och maskininlärningsteknik. Lösningen, som innefattar sensorer, gateways och en maskininlärningstjänst, ska vara enkel att installera, driftsätta och skala.

SKF och AWS kommer även att samarbeta kring nästa generation av SKFs dataanalysplattform.

Genom att utöka sin portfölj av tillståndsövervakningsprodukter får SKF nu möjligheten att hjälpa stora tillverkningsenheter att öka antalet roterande applikationer i sina maskinunderhållsprogram tusenfalt. Lösningen erbjuder maskinvarningar och larm, vilket möjliggör smartare och bättre beslutsfattande samt effektivare underhållsplanering och schemaläggning. Samma lösning ska även vara lämplig för förstagångsanvändare och för små till medelstora tillverkare, vilket gör det möjligt för en större del av det industriella marknadssegmentet att använda AI-driven analys.

– Nyckeln till att maximera affärsvärdet i maskindata ligger i att kunna skala upp. Med fler tillståndsövervakningslösningar, för fler olika maskintyper, kommer slutanvändarna att kunna få fler insikter som i slutändan leder till förbättrad maskinprestanda, säger John Schmidt, President industrial region Americas på SKF i ett meddelande och Vasi Philomin, Vice president of AI services på AWS tillägger:

– AWS överenskommelse med SKF belyser hur teknologier inom maskininlärning kombinerat med skalbarheten i AWS moln- och tillståndsövervakningsexpertis kan förenas för att förbättra den operativa effektiviteten för industriella kunder. Tillsammans med SKF är vi förväntansfulla över att leverera skalbara, lättanvända industriella lösningar som kommer påskynda takten för operativa innovationer för industriella kunder oavsett storlek.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078