23948sdkhjf

Domstolsbesked gläder H2 Green Steel

H2 Green Steel har önskat att deras tillståndsprövning skulle delas upp i två delar. Nu har Mark- och miljödomstolen meddelat att bolaget får som de önskar. Det kan innebära byggstart redan i sommar.

H2 Green Steel vill bygga stålverk i Boden för att tillverka fossilfritt stål. Bolaget har önskat att tillståndsprövningen enligt miljöbalken skulle delas upp i två delar. Där första delen enbart ger bolaget tillstånd att inleda vissa byggnadsarbeten på platsen. 

Nu rapporterar Dagens Industri att bolaget får som de vill. Mark- och miljödomstolen har meddelat detta och att huvudförhandling i denna del ska ske 8-10 juni. Eventuellt skulle det kunna innebära byggstart under sommaren om det blir ett postitivt beslut, men beslutet kan även komma efter semestern. 

– Vi ser väldigt positivt på den här hanteringen och det har varit ett otroligt konstruktivt arbete och bra dialog med de myndigheter som är vår motpart i det första skedet, säger Mikael Lindström, direktör för samhällskontakter på H2 Green Steel till DI. 

Naturvårdsverket har yrkat att ärendet ska avgöras av Regeringen, om det blir så är ännu oklart. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095