23948sdkhjf

Svensk miljöteknik certifieras i USA

Det svenska cleantech-företaget Azelio meddelar idag att det kommer att installera ett certifieringsprojekt i USA med sin TES.POD, bolagets lösning för långtidslagring av energi.  

 Azelio har tagit fram teknik för att lagra överskottsvärme i aluminium, värmen används sedan för att producera el eller leverera värme vid behov. Nu ska metoden certifieras i USA.

Certifieringsprojektet ska genomföras i Baton Rouge, Louisiana, i samarbete med MMR Group, ett bolag inom elteknik och konstruktion. Certifieringen ska säkerställa att TES.POD-produkten uppfyller amerikanska standarder. Lagerenheterna ska skickas från Azelios fabrik i Sverige i april till MMR för anpassning till amerikanska standarder innan certifieringsprojektet installeras i början av hösten.

USA-certifiering är ett viktigt steg i vår plan att utöka vår närvaro på den amerikanska marknaden tillsammans med våra partners", säger Jonas Eklind, VD för Azelio. "Vår teknik är väl lämpad för att utöka utbudet av tillförlitlig hållbar energi i USA, i en tid med hög efterfrågan och stigande kostnader på energi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141