23948sdkhjf

Northvolt: 3000 nya jobb på ytterligare en batterigigafabrik 

Batterijätten Northvolt har som avsikta att etablera en batterigigafabrik i Heide, Schleswig-Holstein i norra tyskland. Projektets namn är Northvolt Drei.

Den årliga potentiella produktionskapaciteten är 60 GWh. Fabriken kommer kunna leverera litiumjonbatterier tillräcklig för cirka en miljon elfordon. Den nya gigafabriken ökar Northvolts pipeline av batteritillverkningskapacitet under utveckling till över 170 GWh. 

- Vi är glada över att tillkännage Northvolt Drei – ett projekt som passar väl in i ett lovande framtida kluster av renteknologiska satsningar som växer fram i norra Tyskland och främjar den bredare europeiska övergången mot en hållbar utveckling. samhälle där Tyskland spelar en avgörande roll, säger Peter Carlsson, medgrundare och vd för Northvolt i en kommentar.

De första batterierna är planerade att produceras 2025. Fabriken kommer att sysselsätta cirka 3000 personer.

- Det spelar roll hur vi producerar en battericell. Om du använder kol i din produktion bäddar du in en hel del koldioxid i ditt batteri, men om vi använder ren energi kan vi bygga en mycket hållbar produkt. Vår filosofi är att nya energiintensiva industrier, som batteritillverkning, ska etableras i faktisk geografisk närhet till där den rena energin produceras, säger Peter Carlsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109