23948sdkhjf

Kraftringen planerar för miljardinvestering

Kraftringen vill investera miljarder i en ny produktionsanläggning vid Örtoftaverket.

Satsningen är i förnybar kraftvärmeproduktion, vilken kommer att säkra och öka tillgången på Skånsk energi. Det är Kraftringens styrelse som har kommit fram till att en investering i en ny produktionsanläggning för kraftvärme är rätt riktning att gå i. Syftet med den nya anläggningen är att den ska ersätta äldre värmeproduktionsanläggningar och tillföra regionen upp till 45 MW eleffekt.

Nästa steg i arbetet är att utreda och förbereda ett investeringsbeslut. Därefter sker en tillståndsprövning. Målet är att verket ska stå klart senast 2028. Det är Kraftringens ledning som har i uppdrag att planera investeringen. Investeringen förväntas landa på cirka 2 till 2,5 miljarder kronor.

- Motiven till beslutet är dels behovet att ersätta äldre produktion, dels viljan att tillföra ny nödvändig planerbar och flexibel produktionskapacitet. Det handlar ytterst om att Kraftringen bidrar till ett mer robust och hållbart energisystem i Skåne, säger Karl Branzén, styrelseordförande för Kraftringen i en kommentar.

Lena Emilsson, andre vice styrelseordförande i Kraftringen, menar att Örtoftaverket idag är en av de viktigaste produktionsanläggningarna i södra Sverige.

I en kommentar säger hon:

- Anläggningen är även den främsta anledningen till att Kraftringen har minskat sina klimatutsläpp med 94 procent Nu är det dags att ta nästa steg på denna resa och investera i ytterligare kraftvärmeproduktion, säger Lena Emilsson andre vice styrelseordförande för Kraftringen

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lukten avslöjar att nya pannan är på gång
Mycket störningar för kärnkraften
Framtiden för små modulära reaktorer
Cementa får fortsätta ett tag till
Dags reformera elmarknaden
Nu kan man söka pengar för innovation
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.078