23948sdkhjf

Vd:n märker tydlig trend - industrierna vill bort från gas

Rysslands attack mot Ukraina har satt turbo på industrins önskan att frigöra sig från rysk gas. Det säger Hans Morten Henriksen, vd för det danska konsultföretaget Maskinsikkerhed ApS.

Många företag vill nu slippa gasen och istället använda grön energi

– Redan i tisdags fick vi flera samtal från kunder som borde ha satt sin egen takt i sin utveckling av lösningar för grön energi eller sina P2X-projekt, säger Hans Morten Henriksen.

Han förklarar att detta är ett område som Maskinsikkerhed Aps medvetet har fokuserat på. Det innebär att man kan gå från de första faro- och funktionsanalyserna, så kallad Hazop-analys, till att designa och välja de lösningar som ger minst kostnad. Atex, brand, tryckutrustning och säkra styrsystem med mera.

– Vi ansvarar för att säkerhetsdesignen och dokumentationen för den övergripande CE-märkningen görs och om så önskas ända fram till en certifiering av till exempelvis TÜV. Och vi kan se att våra kunder får mycket kortare tid från idé till säljbar produkt när regler och lösningar är kända tidigt i projektet, säger Hans.

Han fortsätter:

– En kund bad oss ​​om ett möte samma dag, en annan hade ett uppdrag som nu skulle slutföras redan under kommande vecka och en tredje bad oss ​​hålla några utvalda konsulter redo för större uppdrag, med start om en eller två veckor , säger Hans Morten Henriksen.

Han räknar också med att situationen i Europa kommer att innebära att maskinförsäljningen kommer att minska, eftersom maskinköpare avvaktar läget och håller ett öga på hur världsekonomin utvecklas.

 Dessutom kan tillverkningsföretag uppleva skakningar om Tyskland inte kan få tillräckligt med gas för att säkerställa stabilitet. Detta kan leda till att projekt läggs ner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lukten avslöjar att nya pannan är på gång
Mycket störningar för kärnkraften
Framtiden för små modulära reaktorer
Cementa får fortsätta ett tag till
Dags reformera elmarknaden
Nu kan man söka pengar för innovation
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094