23948sdkhjf

Förvärvar pumptillverkare

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva Pumpenfabrik Wangen. Det tyska bolaget tillverkar progressiva kavitetspumpar som används vid överföring av vätskor i framförallt sektorer som biogas och vattenrening. Bolaget tillverkar också excenterskruvpumpar som används inom livsmedels- och hygienindustrin.

Pumpenfabrik Wangen har sitt säte i Wangen, Tyskland och har 265 anställda. Under 2020 hade de intäkter på ungefär 466 miljoner kronor. Företaget har tillverkning i Tyskland, och ett globalt nätverk för service- och försäljning.

– Industriella pumpar är ett segment som vi identifierat som strategiskt rätt för Atlas Copco och Wangen Pumpen har ledande, differentierad teknologi och stark eftermarknad, säger Andrew Walker, affärsområdeschef för Energiteknik i ett meddelande och tillägger:

– Wangen Pumpen är ett starkt varumärke och är kända för kvalitet i krävande industriella applikationer. Förvärvet kommer att skapa en solid grund för fortsatt tillväxt inom nya industriella pumpsegment. Industriella pumpar spelar en avgörande roll för att skapa hållbara lösningar inom många segment och bidrar till en hållbar framtid. 

Förvärvet förväntas slutföras under det andra kvartalet 2022 och är föremål för godkännande av myndigheter.

Köpeskillingen offentliggörs inte. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lukten avslöjar att nya pannan är på gång
Mycket störningar för kärnkraften
Framtiden för små modulära reaktorer
Cementa får fortsätta ett tag till
Dags reformera elmarknaden
Nu kan man söka pengar för innovation
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094