23948sdkhjf

Greenirons lovande resultat

Greeniron har patent för en ugn som skapar rent järn utan utsläpp. Ugnen gör det möjligt att återvinna restprodukter och avfall från stål- och gruvindustrin utan koldioxidutsläpp.

Bolaget har nyligen rekryterat en ny ledamot till sin styrelse – Göran Carlsson. Han har en bergsingenjörsexamen från KTH och har varit vd för Mefos och Swerea, SSAB Tunnplåt och chef för SSABs tillverkning av råjärn i Luleå. 
Han har också varit adjungerad professor i metallurgi vid Luleå tekniska universitet.Idag är Göran Carlsson styrelseordförande i Partnerinvest Övre Norrland, IUC Norr och Future Eco och ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin. 

– Det är mycket glädjande att Göran, med sin gedigna erfarenhet inom metallurgi, kommer att bidra till att utveckla Greenirons energieffektiva och fossilfria teknologi, för att minska klimatavtrycket och öka cirkularitet i världens metall-, gruv- och tillverkningsindustrier, berättar Edward Murray som vd för Greeniron och ledamot i företagets styrelse i en intervju med oss.

Och det händer mycket hos Greeniron berättar han. Just nu handlar det inte minst om goda testresultat.

–  Vi är i dagarna fullt sysselsatta med att bland annat att köra ett flertal intressanta tester av olika material och restprodukter i vår ugn I Älvsjö. Vi har nyligen slutfört fyra tester med restmaterial, med vad det verkar, mycket goda resultat, berättar Edward Murray och avslutar:

– Proverna ska nu analyseras, men viktförlusten i materialen visar på att vi sannolikt har uppnått en mycket hög reduktionsgrad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093