23948sdkhjf

Greenirons lovande resultat

Greeniron har patent för en ugn som skapar rent järn utan utsläpp. Ugnen gör det möjligt att återvinna restprodukter och avfall från stål- och gruvindustrin utan koldioxidutsläpp.

Bolaget har nyligen rekryterat en ny ledamot till sin styrelse – Göran Carlsson. Han har en bergsingenjörsexamen från KTH och har varit vd för Mefos och Swerea, SSAB Tunnplåt och chef för SSABs tillverkning av råjärn i Luleå. 
Han har också varit adjungerad professor i metallurgi vid Luleå tekniska universitet.Idag är Göran Carlsson styrelseordförande i Partnerinvest Övre Norrland, IUC Norr och Future Eco och ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin. 

– Det är mycket glädjande att Göran, med sin gedigna erfarenhet inom metallurgi, kommer att bidra till att utveckla Greenirons energieffektiva och fossilfria teknologi, för att minska klimatavtrycket och öka cirkularitet i världens metall-, gruv- och tillverkningsindustrier, berättar Edward Murray som vd för Greeniron och ledamot i företagets styrelse i en intervju med oss.

Och det händer mycket hos Greeniron berättar han. Just nu handlar det inte minst om goda testresultat.

–  Vi är i dagarna fullt sysselsatta med att bland annat att köra ett flertal intressanta tester av olika material och restprodukter i vår ugn I Älvsjö. Vi har nyligen slutfört fyra tester med restmaterial, med vad det verkar, mycket goda resultat, berättar Edward Murray och avslutar:

– Proverna ska nu analyseras, men viktförlusten i materialen visar på att vi sannolikt har uppnått en mycket hög reduktionsgrad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stålbolaget vill bygga egen vindkraft
Rest från tillverkning av biogas blir resurs
De ska ta reda på om skogen räcker
Nytt avtal säkrar radioaktivt avfall
SSAB tar klagomål på allvar
Vi har fångat åsikter om Kaunis Irons dom
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.094