23948sdkhjf

Investering och leveransavtal ska säkra järnmalmen

Gruvutvecklingsbolaget Nordic Iron Ore har undertecknat en avsiktsförklaring med metallverksamhetsföretaget Cargill Incorporated i syfte att förhandla ett långsiktigt leveransavtal för höggradigt järnmalmskoncentrat från Blötbergsprojektet i Dalarna.

Dessutom avser de utforma villkor för Cargill att tillhandahålla en investering på 50 miljoner kronor i bolaget som en del av en större kapitalanskaffning om minst 100 miljoner kronor.

Investeringen ska underlätta nästa fas av utvecklingen av projektet, som fullt utvecklat ska producera cirka 1 600 000 ton per år av ett 68 procentigt järnkoncentrat. En sådan produkt förväntas tas emot väl av stålindustrin eftersom produkten, som kännetecknas av sin höga kvalitet, sitt magnetitinnehåll och sin låga koncentration av skadliga beståndsdelar ska underlätta minskningen av koldioxidintensitet i hela leveranskedjan för stål.

De båda företagen kommer att inleda en process för företagsbesiktning och förhandlingar rörande både leveransavtal och investeringen. Processen avses avslutas under andra kvartalet 2022.

Cargills metallverksamhet fokuserar på handel med järnmalm och stål, och kopplar samman järnmalmsproducenter världen över med stålverk och slutanvändare på centrala marknader. Cargill Metals handlar med över 50 miljoner ton järnmalm per år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lukten avslöjar att nya pannan är på gång
Mycket störningar för kärnkraften
Framtiden för små modulära reaktorer
Cementa får fortsätta ett tag till
Dags reformera elmarknaden
Nu kan man söka pengar för innovation
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.125