23948sdkhjf

Cobotar på turné

Cobot-tillverkaren Universal Robots ger sig ut på turné. Under våren besöker företaget en rad orter i Sverige där de visar upp den kollaborativa robottekniken.

På turnén får besökarna själva testa cobotarna och får tips från experter om hur just de kan utveckla och förbättra sin verksamhet med hjälp av tekniken. 

 – I höstas tog vi med våra cobotar ut på en turné, nu följer vi upp den för att ge ännu fler företag i Sverige möjligheten att få upptäcka fördelarna med automatisering, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige.

Tillsammans med distributörer Cobots Sweden och Edströms kommer sex orter att besökas, den första staden Skellefteå besöks den 22 februari och den sista är Stockholm den 20 april.

– Allt fler mindre företag upptäcker att de kan ta hem nya affärer och fler ordrar med hjälp av en cobot. Genom vår turné vill vi möjliggöra för företag att utforska hur cobotar kan utveckla deras verksamhet och ta företaget till nästa nivå, säger Ola Mellström.

– Coboten kan lösa ett arbetsmarknadsproblem. Cobotar kostar en bråkdel av traditionella automatiserade system och har en kort återbetalningstid. Repetitiva uppgifter kan automatiseras så att personalen i stället kan få tid att göra mer kvalitativa uppgifter och utveckling. Det resulterar i bättre arbetsmiljö, mer konsekvent kvalitet och nöjdare medarbetare, fortsätter Ola Mellström.

Så här ser roadshowen ut:

22/2                          Skellefteå, tillsammans med Edströms

24/2                          Östersund, tillsammans med Edströms

10/3                          Hallsberg, tillsammans med Cobots Sweden

23/3                          Uppsala, tillsammans med Edströms

24/3                          Stockholm, tillsammans med Edströms

7/4                            Sundsvall, tillsammans med Cobots Sweden

20/4                          Stockholm, tillsammans med Cobots Sweden

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.187