23948sdkhjf

Framgång för laddningsreaktor hos SaltX

Energilagringsföretaget SaltX Technology presenterar nu lyckade resultat för en laddningsreaktor vid deras testanläggning.

Ett bolag som vi tidigare skrivit om är SaltX Technology, ett energilagringsföretaget som har utvecklat en teknologi som möjliggör effektiv energiförflyttning för att nyttja överskottet av förnybar energi, som inte alltid är planerbar. Därmed går det att flytta energi till kvälls- och vinterperioderna när efterfrågan är hög.

Nu har bolaget framgångsrikt installerat och driftsatt en laddningsreaktor från det australiensiska företaget Calix Limited vid SaltX:s pilotanläggning i Bollmora, Stockholm. Tester från pilotanläggningens laddningsreaktor visar på goda resultat.

Under förra året byggde SaltX en pilotanläggning i Bollmora. Målet med pilotprojektet är att optimera funktionen och utveckla tekniken från bolagets tidigare pilotprojekt i Berlin. Genom samarbetet med Calix har SaltX nu lyckats få på plats en industriell teknik för laddning av energilagret med en värmeöverföringskapaciteten tre gånger högre jämfört med tidigare installationer.

- Teknik har gjort det möjligt att optimera systemet ytterligare och föra SaltX närmare en kommersiell produkt, säger Carl-Johan Linér, vd för SaltX.

Laddningsreaktorn har en effekt på 200 kilowatt och en värmeöverföring på cirka 100 watt per kvadratmeter kelvin. Testerna i Bollmora är i linje med förväntningarna och har bekräftat värmeöverföringsgraden och även visat en laddningsgrad på 95 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lukten avslöjar att nya pannan är på gång
Mycket störningar för kärnkraften
Framtiden för små modulära reaktorer
Cementa får fortsätta ett tag till
Dags reformera elmarknaden
Nu kan man söka pengar för innovation
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.125