23948sdkhjf

Jernkontoret summerar 2021

I publikationen Stålåret 2021 summerar Jernkontoret året som gått.

– Trots coronapandemin blev 2021 ett händelserikt år för handelsrelationerna och stålmarknaden. Efter det dramatiska fallet under pandemiåret 2020 såg vi i fjol en kraftig rekyl i efterfrågan på handelsfärdigt stål, en efterfrågan som stålindustrin i Sverige var snabb att möta, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret i ett meddelande och tillägger:

– De höga förväntningarna på att även de transatlantiska handelsrelationerna skulle normaliseras med president Biden vid rodret uppfylldes tyvärr bara delvis. Även om relationerna förbättrats avsevärt mellan USA och EU finns importrestriktionerna fortfarande kvar, men i en annan förvisso mildare form eftersom importtullen ersatts av en så kallad tullkvot.

Utvecklingen i Kina lämnas därhän när man summerar att efterfrågan på stål i övriga världen ökade med 11 procent. Detta i jämförelse med år 2020. I EUs medlemsländer ökade stålefterfrågan med 13 procent och i USA med 15 procent.

Om den svenska stålmarknaden skrivs att aktiviteten ökade både mycket och snabbt. Därmed ökade även efterfrågan på stål i Sverige rejält.

På Jernkontorets hemsida finns publikationen Stålåret 2021 i sin helhet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.099