23948sdkhjf

Positivt trots vissa störningar hos Holmen

Holmen har presenterat sitt resultat för helåret 2021 och sista kvartalet 2021.

– Det år vi nu lägger till handlingarna visar att vår affärsmodell, att skapa värde utifrån våra skogstillgångar, är framgångsrik. Vi odlar hus och av det som blir över gör vi förnybara förpackningar, magasin och böcker samtidigt som vi tar till vara på energin som blåser över träden och rinner i vattendragen, säger Henrik Sjölund, vd och koncernchef för Holmen. 

Rörelseresultatet för 2021 uppgick till 3 731 (2020: 2 479)  miljoner kr. Exklusive jämförelsestörande post avseende skadad turbin vid kartongbruket i Workington ökade rörelseresultatet med 1 582 miljoner kr till 4 061 miljoner kr till följd av högre priser för trävaror och expansion av trävaruaffären.

Fjärde kvartalets rörelseresultat exklusive jämförelsestörande post uppgick till 1 185 miljoner kr jämfört med 1 129 miljoner kr i tredje kvartalet. Resultatet påverkades positivt med drygt 200 miljoner kr från försäljning av en engelsk skogsfastighet men negativt av lägre trävarupriser.

Resultatet efter skatt uppgick under 2021 till 3 004 (1 979) miljoner kr.

– Med en stark finansiell ställning i ryggen är vi väl rustade för att ta del av möjligheterna som öppnar sig när Europa ställer om till ett fossilfritt samhälle, säger Henrik Sjölund. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lukten avslöjar att nya pannan är på gång
Mycket störningar för kärnkraften
Framtiden för små modulära reaktorer
Cementa får fortsätta ett tag till
Dags reformera elmarknaden
Nu kan man söka pengar för innovation
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
UochD

Sänd till en kollega

0.14