23948sdkhjf

SSAB: stark avslutning på rekordår

Stark avslutning på rekordår – så sammanfattar SSABs vd och koncernchef kvartal fyra år 2021 och hela det föregående året.

– Helåret 2021 blev det bästa i SSABs historia med rekordresultat för samtliga divisioner. En stor del av förbättringen drevs av höga stålpriser. Den interna prestationen var god under året med en hög produktionsstabillitet och ett förbättrat säkerhetsutfall. Under året befäste SSAB positionen som ledande kraft i stålindustrins gröna omställning, kommenterar SSABs vd och koncernchef Martin Lindqvist.

Under fjärde kvartalet 2021 uppgick SSABs intäkter till 27 337 miljoner kronor. Kvartal fyra år 2020 var motsvarande siffra 16 988 miljoner.

Rörelseresultatet uppgick till 6 961 miljoner kronor att jämföra med motsvarande siffra år 2020 som var 557 miljoner.

Han ger också sin syn på framtiden.

– Utsikterna för första kvartalet är i grunden positiva, dock med en fortsatt osäkerhet om komponentbrist hos flera av våra kunder samt flaskhalsar i logistikkedjorna, inte minst mot bakgrund av den ökande smittspridningen av Covid-19.

Som vi tidigare berättat skyndar SSAB nu på utvecklingen.

– SSAB leder stålindustrins gröna omställning med det unika Hybrit-projektet, som SSAB driver tillsammans med partners. Efterfrågan på fossilfritt stål växer kraftigt och mot den bakgrunden har SSABs styrelse fattat ett inriktningsbeslut om att bygga om det nordiska produktionssystemet för tunnplåt i grunden och accelerera företagets gröna omställning. Planen är att ersätta nuvarande system med så kallade minimills, som ger ett breddat produktprogram och en förbättrad kostnadsposition. Ambitionen är att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen 15 år före tidigare kommunicerad plan. För att det ska gå att genomföra krävs dock att nödvändig infrastruktur finns på plats i tid och att det finns tillgång till fossilfri el, avslutar Martin Lindqvist meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125