23948sdkhjf

Här går Boliden vidare med zinkplaner

Som vi tidigare berättat har Boliden beslutat att investera i en expansion av Boliden Odda i Norge. Nu har bolaget tecknat avtal med Metso Outotec avseende expansionen.

Metso Outotec ska leverera nyckelteknologi till utbyggnaden av zinksmältverket Boliden Odda i västra Norge. Avtalet innefattar bland annat en rostningsanläggning, svavelsyraverk, lakningsteknik och ingenjörstjänster. 

– Expansionen av Boliden Odda innebär en ny standard för zinksmältning inom både hållbarhetsprestanda och kostnadseffektivitet. Vi följer vår plan och är trygga med att samarbetet med Metso Outotec kommer bidra i vår utveckling mot att producera mer zink med världens bästa klimatprofil, säger Daniel Peltonen, direktör affärsområde Smältverk, Boliden i ett meddelande. 

Produktionskapaciteten i Boliden Odda ska öka från dagens 200 000 ton till 350 000 ton per år. Driftsättning av den nya kapaciteten är beslutad till Q4 2024. Avtalet med Metso Outotec motsvarar 150 miljoner euro.

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroende för den här ordern. Green Zinc Odda-projektet banar väg för en mer hållbar zinkproduktion och är ännu en viktig milstolpe i det mångåriga samarbetet mellan Boliden och Metso Outotec, säger Jari Ålgars, vd, affärsområde Metals på Metso Outotec i meddelandet. 

Expansionsinvesteringen i Odda pågår mellan 2021 - 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094