23948sdkhjf

Jernkontoret får ny vd

Hon heter Annika Roos och är på plats som ny vd på Jernkontoret. Därmed tar hon över ledarskapet för branschorganisationen från Bo-Erik Pers som går i pension.

Jernkontoret konstaterar att järn- och stålindustrin i Sverige de senaste åren drivit på omställningen av industrin för en utveckling som är miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbar. 

– Det pågår ett enormt arbete för att genomföra klimatomställningen inom järn- och stålindustrin i Sverige. Jag ser fram emot att fortsätta driva de viktiga frågorna där vi behöver vara tydliga mot politiken om vad som krävs. Jag vill fortsätta den viktiga dialog som vi har med personer inom politiken, inom våra viktiga myndigheter och inte minst inom industrin, säger Annika Roos i ett meddelande och tillägger:

– Som branschorganisation behöver vi både diskutera och lyssna aktivt. Men vi måste också våga ta ton och vara den trovärdiga källa som våra politiker redan idag förväntar sig att vi ska vara. Jag är övertygad om att en ny, framåtblickande och klok industripolitik är synonymt med en god klimatpolitik. Och nu ser jag fram emot en konstruktiv valrörelse med klimatet högt på agendan.

Annika Roos kommer närmast från rollen som global chef för Powder-verksamheten inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions. Hon har arbetat inom Sandvik-koncernen under 35 år i en rad olika ledande befattningar, senast med fokus på att utveckla affären för metallpulver som bland annat används vid 3D-printing. Hon har en utbildning inom teknisk fysik från Kungliga tekniska högskolan.

– Jag är mycket nöjd över vår rekrytering av Annika Roos som ny vd för Jernkontoret. Under hennes ledning kan vår branschorganisation nu fortsätta arbetet för bästa möjliga förutsättningar för vår hållbara omställning. Annika är rätt person att leda branschens gemensamma arbete, säger Martin Lindqvist, ordförande för Jernkontoret och vd på SSAB i meddelandet.

Inför valrörelsen berättar Jernkontoret att de har fyra frågor som är särskilt viktiga för svensk järn- och stålindustri. Det handlar om mer effektiva tillståndsprocesser, tillgång till fossilfri el, kompetensförsörjning och ett starkt Sverige i EU som arbetar mot begränsningar för en fri och rättvis handel.

Under valåret 2022 ska Jernkontoret lyfta fram människorna, organisationerna och idéerna som gör omställningen möjlig. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109