23948sdkhjf

Prospekteringbolag ger sig in i batteribranschen

Mineralprospekterings- och utvecklingsföretaget Beowulf meddelar nu att deras dotterbolag Grafintec och Epsilon carbon private limiteds dotterbolag Epsilon advanced materials private limited har undertecknat ett joint venture Heads of terms för etablering av en produktionsanläggning för anodmaterial som ska lokaliseras i Finland.

Det är tänkt att den föreslagna anläggningen ska försörja batteri-/celltillverkningsföretag i Europa, som ett komplement till Epsilon advanced materials växande anodmaterialverksamhet i Indien.

Anläggningen kommer att byggas i två faser, fas 1 med en produktionskapacitet på 10 000 ton anodmaterial per år och fas 2 som ska lägga till 40 000 ton per år.

Under sommaren i år beviljades Grafintec finansiering av Business Finland som en del av konsortiet BATCircle2.0 – Finland-baserat circular ecosystem of battery metals. 

Bolagen ska arbeta tillsammans med ambitionen att skapa en hållbar värdekedja i Finland av hög kvalitet naturliga flinggrafitresurser för anodmaterialproduktion, utnyttjande av förnybar energi, inriktning på nettonoll koldioxid över hela försörjningskedjan, dra nytta av det betydande stödet från Business Finland och samarbete inom det finska batteriklustret.

– Sedan mars i år har vi haft ett produktivt samarbete med Epsilon advanced materials. Med ekonomiskt stöd från Business Finland i sommar under BATCircle2.0 och undertecknandet av Heads of terms med Epsilon advanced materials, ser vi fram emot en hektisk start på 2022, kommenterar Kurt Budge, verkställande direktör för Beowulf i ett meddelande och fortsätter:

– Inom Epsilon advanced materials har vi hittat en partner som delar våra hållbarhetsvärden och vi ser fram emot en spännande framtid när vi försöker etablera en finsk anodmaterialförsörjningskedja.

– Under året har vår tro växt på möjligheten att etablera en anodmaterialfabrik i Europa. Vi försöker dra nytta av Epsilon advanced materials tekniska framsteg med Finlands naturresurser, förnybara kraft och naturliga flinggrafit, och spela en full roll i det samarbetande finska batteriklustret, avslutar Vikram Handa, vd för Epsilon advance materials private limited meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.469