23948sdkhjf

Processmässan Achema flyttas från april till augusti

Ökad smittspridning gör att mässan Achema flyttas fram till 22-26 augusti nästa år.

Processindustrimässan Achema 2022 – World Forum for the Process Industries – kommer att hållas på Frankfurtmässan från 22 till 26 augusti 2022, istället för 4 till 8 april 2022 som ursprungligen planerat. Detta beslut togs nu med tanke på den ökande osäkerheten som orsakats av den nya Corona-varianten.

I ett pressmeddelande säger säger Dr.-Ing. Thomas Scheuring, vd för Dechema som arrangerar Achema följande. 

– Som en global mötesplats för processindustrierna tittar vi med oro på de nya resebegränsningarna. Vi vill göra det möjligt för våra besökare och utställare att träffas på plats så bekymmersfritt som möjligt efter två års torrperiod och längtan efter en Achena. Vi ser inte den möjligheten för april 2022 för tillfället och skjuter därför upp Achema till slutet av augusti.

– Förutom datumet kommer ingenting att förändras med det planerade Achema 2022, sammanfattar Scheuring det.

Han fortsätter:

– Trendsättande teknik och världsomspännande nätverk kommer att prägla världens ledande mässa när tillverkare och tjänsteleverantörer presenterar sina produkter och lösningar för kemi, läkemedel, bioteknik, energi och miljö i augusti 2022. 

Med fokusämnena "Modular and Connected Production", "The Digital Lab" och "Product and Process Security" kommer ACHEMA 2022 att ta itu med de problem som ligger i processindustrins fokus. Dessutom flyttar megaämnena digitalisering och klimatneutralitet ännu mer in i fokus för Achema med "Digital Hub" och "Green Innovation Zone".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094