23948sdkhjf

Batteriåtervinnare storinvesterar

Boliden har beslutat att investera 80 miljoner kronor i en avsvavlingsanläggning för blypasta på Bergsöe i Landskrona.

Anläggningen innebär att utsläpp av svaveldioxid och koldioxid kommer att reduceras.

- Vi ser det väldigt positivt att vi nu kan inleda detta projekt som tar oss ytterligare ett steg mot vår vision att vara den mest hållbara återvinningsanläggningen för uttjänta blybatterier i Europa, säger Fredrik Kanth, general manager vid Boliden Bergsöe, i ett pressmeddelande.

 

Avsvavlingssteget innebär många fördelar som minskade utsläpp av svaveldioxid och koldioxid, minskad mängd avfall samt minskade transporter. Tekniken är beprövad och används som standard för hur blybatterier ska återvinnas på bästa möjliga sätt ur ett miljöperspektiv. Målet är att den nya anläggningen ska kunna driftsättas hösten 2023. Beslutet att inleda förberedande anpassning av byggnaden följer av att Länsstyrelsen i Skåne godkänt en ändringsanmälan.

- Vi är oerhört glada att Länsstyrelsen Skåne beslutat tillåta den anmälda ändringen, och att Boliden Bergsöe därmed nu kan gå vidare med att investera i ett avsvavlingssteg i återvinningsprocessen för blybatterier vid anläggningen i Landskrona, säger Mårten Strömberg, miljö-och kvalitetschef, Boliden Bergsöe.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11